Skip to main content

Arrangementen


Massage ◆ Sauna ◆ Wellness ◆ Beauty

Infrarood Sauna Arrangement


Gebruik privé infrarood sauna


  • Gratis drinkwater

  • Badkledij toegelaten

  • Badlinnen en slippers te huren aan €7 per persoon


1 uur € 30,-
€ 30,00
Preloader

De ontspanningsruimte is volledig privé. 

Er is een infraroodcabine aanwezig. 

U kan naar keuze naakt of in badkledij gebruik maken van de faciliteiten. 

Infrarood Sauna

Een infraroodsauna houdt u gezond en fit terwijl u zich optimaal kunt ontspannen. Medisch onderzoek toont aan dat langgolvige infrarood een uitstekende therapeutische invloed heeft en tevens de enige veilige vorm van verwarmen is voor het menselijk lichaam. Doordat de temperatuur in een infraroodsauna aanzienlijk lager is dan in een conventionele sauna is deze geschikt voor een grotere groep gebruikers zoals kinderen, ouderen en mensen met een zwakkere gezondheid. De infraroodstralen, opgewekt door elektrische stralers, zorgen voor een veel diepere werking in het lichaam. Deze stralers zijn afgeschermd door een houten beschermrooster en verdeeld over de hele sauna zodat de straling gelijkmatig door uw hele lichaam kan worden opgenomen. Infraroodstralen zijn identiek aan de stralen die door de zon worden uitgezonden, maar met het verschil dat ze de juiste golflengte hebben voor een optimale en veilige inwerking op uw lichaam. Doordat de infraroodstralers in de opwarmtijd volop stralen en direct de diepe werking hebben, is er praktisch geen opwarmtijd nodig. Het gaat om de hoeveelheid langgolvige straling en niet om de temperatuur.

In onze infraroodcabine zit een combinatie van infrarood-A stralers, infrarood-B stralers en infrarood-C stralers. Dit om de beste medische toepassingen te garanderen. Infrarood-A dringt uw lichaam binnen zonder de omgevingstemperatuur veel te verhogen. Deze stralen dringen door tot de elastische vezels. Door hun dieptewerking hebben zij de hoogste therapeutische waarde. Infrarood-B zorgt voor transpiratie en voor ontspanning. Infrarood-C dringt enkel in de hoornlaag van uw huid en wordt vooral gebruikt om te omgeving te verwarmen. De balans van uw huid wordt hierdoor hersteld. U weerstand zal dan ook verhogen na regelmatig gebruik.

Eén sessie mag zeker 40 minuten duren. Daarna mag je douchen met lauw water.

Na 5 min. in de infraroodsauna wordt de afvoer van toxische stoffen op gang gebracht. Na 8 min. dringt de werking door tot in uw spieren en gewrichten. Na 25 min. wordt uw afweersysteem versterkt.

Indien de temperatuur te warm wordt, kunt u de deur open laten staan. Zo wordt niet de omgevingstemperatuur gebruikt, maar enkel de indringende warmte van de infraroodstralers die rechtstreeks op het lichaam stralen. De effecten blijven onveranderd.

U hebt de mogelijkheid om te zitten of te liggen tijdens de sessie. De infraroodstralers werken d.m.v. weerkaatsing. Indien u op een bepaald lichaamsdeel een versterkende werking wenst, kunt u dit lichaamsdeel rechtstreeks voor een infraroodstraler positioneren.

Sessies in de infraroodsauna zorgen voor minder stress, soepelere spieren, prikkeling van hart- en bloedvaten, minder cellulitis, een stralende en gezonde huid en het verwijderen van afvalstoffen d.m.v. transpiratie. Gezonde lichaamsdelen en organen worden tot een hogere activiteit aangezet, het zelfgenezingsproces en de weerstand van het lichaam neemt toe en de genezing van chronische en acute ziektebeelden versneld.

De ontleding van zweet uit de infraroodsauna bevat 80-85 % water en 15-20 % vet, cholesterine, zuren, natrium, ammoniak en zware metalen (lood, koper, nikkel).Ideaal dus tijdens een detoxkuur om alle afvalstoffen af te voeren.