Skip to main content

Geduld is het beste gebed

Geduld is in kalmte accepteren dat dingen in een andere volgorde gebeuren dan je in gedachten had. ‘David G. Allen’

Masseren mag weer vanaf 8 juni.
De saunaliefhebbers krijgen een echte oefening in geduld: Sauna en Wellness Is nog een verboden vrucht tot 1 juli, onder voorbehoud.

Merk jij ook dat je ‘er’ genoeg van hebt?
Ben je moe en lusteloos?
Soms wat onverschillig?
Dan weer opstandig?
Herken je dit?

En komen er bij jou ook allerlei lichamelijke kwaaltjes zoals rugpijn, hoofdpijn en buikpijn naar boven? Heb jij ook het gevoel dat je in een achtbaan zit? Je bent prikkelbaar en ...je stelt je de vraag over de zin van...?
Om vervolgens te bedenken hoe je hier het beste mee om kan gaan: vechten of go with the flow of iets daar tussenin?
Herkenbaar?

Wist je dat deze periode, het einde van de lente, ideaal is voor een grote schoonmaak van het lichaam? Die lockdown was trouwens ook niet bevorderlijk voor onze gezonde levensstijl.
Alle opgestapelde afvalstoffen van de voorbije periode eruit, zálig!
Een opgeruimd lichaam maakt een opgeruimde geest.

De combinatie van bewegen, gezond eten en voldoende water drinken, helpen je al een heel eind op weg.
Kies bewust voor de gezonde keuze: neem de trap, fiets naar de winkel of naar je werk, neem een stuk fruit in plaats van een stuk snoep. Stress? Neem een groot glas water! Kleine moeite, veel plezier.

Een ontgiftingskuur is effectief voor je grote schoonmaak.
Er zijn mogelijkheden zat: milde kuren, sapkuren of zwaardere kuren zoals vasten.
Hoe zwaarder je gaat, hoe meer begeleiding je nodig hebt van een professional.

Het basisprincipe is: zorgen voor een gezonde darm. 80% van het immuunsysteem bevindt zich ter hoogte van de darmen. En in deze tijden van corona willen we er toch alles aan doen om niet ziek te worden?
Dus veel vezels, natuurlijke voeding (voeding wat in de natuur groeit) en het vermijden van suikers, waaronder ook de snelle koolhydraten zoals wit brood. Suiker verlaagt namelijk de weerstand.

Dagelijks op je nuchtere maag een citroen persen in lauw water kan ook wonderen doen.
Wat gebeurt er? Opgehoopte afvalstoffen worden vanuit alle systeem van het lichaam opgekuist, de bloedcirculatie wordt geactiveerd en zo worden alle toxines uit het lichaam verwijderd. Bovendien zorgt warm water voor een gezonde huid en haren, het bestrijdt menstruatiekrampen en constipatie.
Wanneer je lichaam bevrijdt is van al die opgehoopte toxines, wordt de weg vrijgemaakt voor alle nodige voedingsstoffen en kan er aan het immuunsysteem gewerkt worden door middel van een aangepast voedingspatroon.

Weg die vervelende hoofdpijn, zwarte gedachten en vermoeidheid.

Wil je meer informatie over welke ontgiftingskuur en welk voedingspatroon het beste bij jou past?

Wil je dringend de corona kilo's kwijt?

Wist je dat je met gezonde voeding ook gezondheidsklachten kunt verminderen?
Ik help je graag met de juiste keuze te maken en individueel advies. Maak nu een afspraak via of 03 8256831. Voor informatie neem gerust een kijkje op onze website: https://www.misas.be/voeding. Dit consult kan ook online.

Volgens psychiater Dirk De Wachter zal de psychologische impact van de corona crisis pas op lange termijn zichtbaar worden.
Nu de corona maatregelen versoepeld worden, lijkt het erop dat het geluksniveau van de Vlamingen stabiliseert. Niets is minder waar: onderhuids heeft zich zodanig veel spanning opgebouwd en wordt er nog steeds spanning opgebouwd.

De opening van de bedrijven en winkels en het stap voor stap vergroten van de persoonlijke bubbel biedt perspectief.
Wij zijn nu met zijn allen erg druk met de praktische gevolgen van de situatie: het redden van onze zaak, het behouden van onze job en het georganiseer omtrent opvang en school voor onze kinderen.

De zorg- en andere sectoren, die actief gebleven zijn tijdens de lockdown, stevenen af op een burn-out.
Onderschat ook niet de regelingen in het verliezen van een dierbare in tijden van corona. Op bezoek gaan is moeilijk, je kan elkaar niet vastpakken en de uitvaart is in beperkte kring. Je kan niet écht rouwen.

Al die zaken hebben een grote mentale impact.

Therapeuten zien op dit moment zo goed als geen patiënten. Veel mensen zijn bang om naar het ziekenhuis te gaan en in hun ogen is de nood momenteel niet dringend genoeg. Die nood wordt nu onder de mat geveegd, om dan vroeg of laat aan de oppervlakte te komen. Pas dan zullen we de mentale gevolgen zien van zo’n langdurige lockdown.

Op zoek naar een portie geluk voor je geest en lichaam?

Aanraking is een basis levensbehoefte, zoals zuurstof en voeding. Aanraken is voeding voor de ziel. Aanraken is communicatie.

Bij baby’s is dat uitgebreid onderzocht. Ze ontwikkelen zich zowel lichamelijk als emotioneel veel beter en sneller als ze aangeraakt worden. Kinderen die weinig worden geknuffeld, vertonen later agressief gedrag en doen het niet goed op school.

Ook als volwassenen hebben we grote behoefte aan lichamelijk contact.
Dit hebben we met z'n allen gemerkt tijdens deze lock down periode.

We hebben deze behoefte duidelijk ervaren maar weet je ook wat er juist gebeurt bij een aanraking?
Aanraking brengt allerlei chemische reacties in ons lichaam teweeg.
Zo stimuleert het de aanmaak van veel hormonen waaronder endorfine en oxytocine.

Endorfine werkt pijnstillend. Oxytocine zorgt voor een gevoel van verbondenheid.
Beiden remmen ze angst en stress. Oxytocine zorgt voor het ‘roze wolk gevoel’ bij zwangere vrouwen.

Wie niet aangeraakt wordt, functioneert misschien wel, maar is meestal niet écht gelukkig en voelt zich eenzaam.
Aanraking versterkt ons immuunsysteem en verkleint daarmee de kans op ziektes. Uit onderzoek blijkt dat je, als je regelmatig liefdevol omhelsd wordt door je partner, een lage hartslag, bloeddruk en bloedsuikerspiegel hebt.

Wie oud of/en chronisch ziek is, wordt helaas niet meer beter. Geruststellen en troosten met woorden is zeer waardevol, maar het is juist die hand op de schouder of aai over de rug die het verschil maakt. Daarmee toon je échte compassie. We hebben niet alleen een lichaam, we zijn ook ons voelend lichaam.

Deze chemische processen komen uitsluitend tot stand als iemand anders je aanraakt dus jezelf omarmen en knuffelen is echt niet hetzelfde....

Massage is heilzaam bij lichamelijke en psychische klachten.
Maak van de nood een deugd: beperk de mentale en fysieke gevolgen van de corona crisis en boek snel jouw hoognodige en welverdiende massage!

Boeken kan via of telefonisch op 03 825 68 31.

Voor alle informatie ben je welkom op onze website: https://www.misas.be/massage

Deze massage kan je zelf boeken of doorgeven aan iemand waarvan je denkt dat hij een massage behandeling nodig heeft, als steuntje in de rug, als troost, als iemand last heeft van stress of gewoon omdat je het iemand gunt. Online te koop:

https://www.misas.be/kadobon

Graag tot binnenkort!

Ilse en haar super team