Skip to main content
massage bij lichaamsspanning

Heb jij momenteel veel last van lichaamsspanning?

Het is een vervelend gevoel dat je zo snel mogelijk kwijt wilt.

Je lichaam probeert je op deze manier te vertellen dat er iets niet in balans is, zowel lichamelijk als emotioneel.

Om je hiervan bewust te maken, stuurt je lichaam spanning uit, zodat je het herkent en de balans kan herstellen om erger te vermijden.

Hoe langer je met de spanning rondloopt, hoe meer kans op pijn, knopen in de nek of vastzittende schouderbladen omdat spanning de bloedsomloop vertraagt zodat je bloed minder zuurstof krijgt en verzuurt.

Hét recept voor verkrampte en pijnlijke spieren!

Als je dagelijks veel uren achter de computer zit, kan de spanning en pijn zich concentreren in de spieren van nek, armen, schouders en rug. Herken je dit?

Dan heb je een massage nodig.

Zo ontspannend, zo verkwikkend, zo deugddoend, zo verboden momenteel...

Met een massage worden de knopen in je spieren los gemasseerd en de spanningen ‘weggetoverd’.

Dat massage een ware weldaad is, dat weet iedereen. Veel mensen denken bij massage aan het losmaken van gespannen spieren.
Wist je dat als je een oppepper voor je humeur kan gebruiken, massage uitkomst biedt?
Om te ontdekken wat écht werkt voor je mentale wellbeing zal je helaas nog even geduld moeten oefenen.

Wij zijn tijdelijk gesloten omwille van de nationale COVID-19 Lockdown.

Hoe staat het trouwens met jouw mentale veerkracht?

De manier waarop je omgaat met uitdagingen hangt grotendeels af van je mentale veerkracht. Wat is dat nu precies? En hoe zorg je ervoor dat je ‘terugveert’?

Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan tegenslagen en stressvolle situaties. Mensen met een hoge veerkracht hebben minder snel de neiging om de moed te laten zakken.

Zij zijn zelfs in staat om kracht te putten uit een crisis en deze om te buigen naar een uitdaging.

Een lage mentale veerkracht zorgt ervoor dat alleen al de gedachte aan een mogelijke tegenslag zorgt voor een opeenstapeling van stress.

Wist je dat je veerkracht – net als een spier – kan trainen?

Je mentale veerkracht wordt bepaald door de manier waarop je met stress en problemen omgaat. Mensen die een hoge veerkracht hebben, zetten, indien ze geconfronteerd worden met een crisis, een andere bril op.

Deze 8 tips zijn alvast een stap in de goede richting om je veerkracht een boost te geven en het scheppen van rust in je hoofd.

 1. Hou van jezelf

  Denk aan je sterke punten en herken ook je beperkingen. Weet dat iedereen sterktes en zwaktes heeft.
 2. Uit je gevoelens

  Communicatie is zo belangrijk. Door een probleem of een gedachte met een ander te delen, is er een kans dat deze persoon kan helpen om je een andere bril op te zetten, om het probleem van een andere kant te bekijken. Door het luidop uit te spreken, kan je ventileren waardoor er al een lading uit je systeem is. Huil als je verdrietig bent, schreeuw als je boos bent.
 3. Beweeg

  Tijdens het bewegen geef je meer energie aan de beweging en minder energie aan het piekeren. Het bloed stroomt waardoor je energiepeil verhoogt.
 4. Durf nee zeggen

  Door eens ‘nee’ te zeggen, wordt ‘ja’ iets wat je gelukkig maakt.
 5. Focus op datgene waar je wél invloed op hebt

Stephen Covey had het in zijn boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ over 2 cirkels: ‘de cirkel van betrokkenheid’ en ‘de cirkel van invloed’. Alle dingen waar je je druk over maakt, zitten in die eerste cirkel. De tweede cirkel ‘van invloed’ zijn de dingen waar je zelf iets aan kunt veranderen.

De corona crisis is hier een goed voorbeeld van: de crisis en wat er van bovenaf beslist wordt en welke maatregelen we moeten volgen, liggen buiten je cirkel van invloed.

We kunnen onszelf nieuwe gewoontes aanleren om bijvoorbeeld in onze elleboog te niezen, dit ligt binnen de cirkel van invloed. De truc is om vooral te focussen en energie te besteden aan dingen die binnen de cirkel van invloed liggen en waar je wel degelijk iets aan kunt veranderen.

Zoek afleiding in dingen die je gelukkig maken.

En focus op de dingen die momenteel wél kunnen in plaats van vast te houden aan wat niet kan.

Tank wat positivisme en kijk binnen bij Misas https://www.misas.be/blog/nieuw-3d-virtuele-tour

Winkelhieren kan alvast op https://www.misas.be/kadobon


Blijf gezond en tot binnenkort !

Team Misas