Skip to main content

Waar denk jij aan bij Kerst?

Het zetten van de kerstboom, het aansteken van kaarsjes en kerstverlichting, cadeautjes uitzoeken voor een bijzonder iemand, gezellig samenzijn met familie op een uitgebreid kerstdiner, het zingen van kerstliedjes en het vertellen van kerstverhalen, kerstkaartjes schrijven en versturen, warmte en liefde.

In deze bizarre tijden, tijden van isolatie en beperkingen, is er opvallend veel verbinding met elkaar.

Denk maar aan alle #PositieveCoronaQuotes die de wereld rond gaan.

Ook contactloos kunnen we met elkaar verbonden zijn.

Kerstmis wordt jaarlijks gevierd over de hele wereld op 25 december, zowel door Christenen als door niet-Christenen.

Op 25 december is de Griekse God Mithras geboren.

Zijn naam zou “verdrag”, “bemiddelaar” of “vriend” betekenen.

Hij was de belangrijkste Hemelgod die verbonden werd met licht en het goede.

De herkomst van de hedendaagse kerstboom vindt zijn oorsprong in de groene twijgjes en de lichten die werden aangestoken om boze geesten af te weren tijdens het Germaanse Joelfeest.

Kerst kan verschillende dingen betekenen.

Dit hangt af van persoon tot persoon.

Wat het ook voor jou betekent, het is het ideale moment om een opkikkertje te krijgen tijdens de koude, donkere winter.

Onze kerstgedachte is belangrijker dan de achterliggende geschiedenis.

We wensen jullie veel lichtpuntjes in de toekomst en duimen dat we iedereen gezond en wel kunnen terugzien.

Het lichtpuntje voor nu kan een bezoek zijn aan MISAS, waar je lekker kan luieren in de sauna, kan genieten van een professionele pedicure en/of een grondige gelaatsverzorging, een heilzame pakking, een deugddoende massage, een glaasje cava.

Zo ontspannend, zo verkwikkend, zo deugddoend, maar nu zo verboden.

Wij zijn helaas tijdelijk gesloten omwille van de nationale COVID-19 Lockdown.

Jullie zullen het voorlopig nog eventjes moeten doen met onze instant feel good-tips:

1. Zit het even niet mee? Stay positive!

Een tegenslag kan je flink wat stress bezorgen. Voorkom dit door er anders naar te kijken.

2. Wees je eigen beste vriend.

Stel niet te hoge eisen aan jezelf. Wees mild voor jezelf en geef jezelf af en toe eens een complimentje.

3. Lach en geniet.

Je hoeft niet altijd alles in het leven serieus te nemen, ook jezelf niet. Alles gaat vlotter met een glimlach.

4. Focus je op de dingen die goed gaan.

Terwijl er allerlei dingen misgaan, lopen er ook heel veel dingen goed. Schenk extra aandacht aan de dingen die wel goed lopen.

5. Accepteer wat je niet kan veranderen.

Vechten tegen dingen waar je niets aan kan veranderen kost energie. Je kan niet over alles controle hebben.

6. Maak een wandeling, liefst door de natuur. Probeer de gedachtenmolen te parkeren.

Dit jaar is het jaar om Kerst naar jouw hand te zetten en de kerstdagen precies zo te vieren zoals jij het wil, zonder alle familieverplichtingen en etentjes. Als er iets is wat we het afgelopen jaar hebben geleerd van de veelvuldige lockdowns is het wel dat met minder mensen kunnen afspreken niet persé slecht hoeft te zijn. Heel concreet: Hoeveel mensen spreken we nu écht gericht op een familiefeest? Kwaliteit komt voor kwantiteit. Hierdoor zal je langer en misschien zelfs wel meer van Kerstmis genieten dan andere jaren!

Maak het dit jaar extra gezellig thuis. Versier je huis wat extra en zorg voor meer licht. Stuur dit jaar nog eens een ouderwetse kerstkaart in plaats van een Whasappje. Ga bijzondere personen in je leven een Vrolijk Kerstfeest wensen voor het raam. Doe vrijwilligerswerk of doe juist helemaal niets. Het grote voordeel: dit jaar bepaal je helemaal zelf hoe je kerstavond eruit zal zien, zonder verplichtingen!

Wist je dat…?

1. Even lekker niets doen een bewuste bezigheid is en nodig is om lichaam en geest gezond te houden?

2. Niets doen kan helpen om minder te stressen?

We proppen onze agenda’s altijd maar propvol. Ook onze energie geraakt op een bepaald moment op! Eventjes niets doen biedt de mogelijkheid om je hoofd volledig leeg te maken, je gedachten te verwerken en je batterijen op te laden.

3. Momenten van niets je creativiteit kunnen doen bevorderen?

Onderzoek heeft aangetoond dan jongeren minder creatief zijn dan vroeger. Volgepropte agenda’s zouden een negatieve invloed hebben op onze creativiteit. Dit neemt echter niet weg dat de beste ideeën vaak komen op onverwachte momenten, regelmatig tijdens het nemen van een koffiepauze. Is een oplossing vinden voor een bepaald probleem onbegonnen werk? Probeer jezelf op iets totaal anders te richten. Voor je het weet kom je op een geniale, creatieve oplossing!

In onze maatschappij is druk bezig zijn de norm. Als we dan ‘s avonds eindelijk op ons gemak in de zetel zitten voelen we ons zelfs schuldig. Het is echter goed om af en toe eens aan onze drukke maatschappij te ontsnappen!

Niets doen, makkelijker gezegd dan gedaan

Af en toe aan de drukte ontsnappen is een absolute must, maar hoe doen we dat nu precies, niets doen? Het is belangrijk dat je de momenten waarop je niets doet aanpakt op jouw manier. Een wandeling maken, uit het raam kijken, je telefoon uitzetten zijn dingen die je kunnen helpen om volledig tot rust te komen. De manier waarop je tot rust komt is niet zo belangrijk, zolang je zelf maar de nodige rust kan vinden.

Gezondheid betekent niet enkel de afwezigheid van ziekte, maar een toestand van algeheel (lichamelijk, geestelijk en sociaal) welbevinden. Gun jezelf wat extra positiviteit en neem eens een kijkje bij MISAS: https://www.misas.be/blog/nieuw-3d-virtuele-tour

De feestdagen komen hoe langer hoe dichter. Heb je geen idee waarmee je je man, je moeder, je beste vriendin een plezier kan doen? Een portie pure ontspanning kan iedereen gebruiken!

Momenteel kunnen wij geen afspraken aannemen omwille van de nationale COVID-19 Lockdown. Een online cadeaubon kopen met extra lange geldigheid kan wel: https://www.misas.be/kadobon.Verwen familie en vrienden met een heerlijke massage of arrangement. Wij wensen ieder van jullie veel lichtpuntjes en graag tot binnenkort!

Ilse en haar super team