Skip to main content

Massage Therapie


Wellness Massage ◆ Diepte Massage ◆ Baby Massage

Diepte Massage

0644-diepte-massage-onderarmen-stevig

"Op zoek naar een medicijnvrije oplossing tegen pijn?"
Langdurige en hardnekkige spierspanningen en klachten worden blijvend geëlimineerd d.m.v. dieptemassage.

60 minuten
€ 75,00
Preloader
Pijnlijke spierknopen worden onder handen genomen door triggerpointherapie. Door stevige knedingen en het bewerken van de drukpunten met duim of elleboog worden de pijn en bijhorende uitstralingssymptomen behandeld. Triggerpointmassage dringt door tot de diepste spierlagen, botten en het bindweefsel.

Triggerpointmassage is doeltreffend voor:
- Alle nek-, schouder-, rugklachten (bv. stijve nek, lumbago, aanhoudende klachten na rugoperatie, ...)
- Hoofdpijn en migraine
- Oorsuizingen
- Evenwichtsstoornissen
- Tandenknarsen
- Tennis elleboog
- Fibromyalgie

[widgetkit id="4"]

Binnen deze categorie kunt u kiezen uit:
  • Klassieke massage
  • Triggerpoints massage
  • Reflexologie
  • Shiatsu
  • Bindweefselmassage

Dieptemassage

Hebt u pijn door een verkeerde houding, te weinig beweging of een belastende repetitieve beweging (meestal eigen aan uw beroep ; computerwerk, rechtstaan, auto rijden, ..) of door stress? Er kunnen triggerpoints (spierknopen) ontstaan in uw spieren die ervoor zorgen dat deze pijn niet overgaat. Triggerpoints zijn plaatselijke verkrampingen in een spier die niet meer vanzelf kunnen ontspannen. In deze spiervezels kunnen voedingsstoffen en afvalstoffen nauwelijks meer in of uit. Er ontstaat een zuurstoftekort die de spierknoop irriteert. En als gevolg de bijhorende zenuwbaan irriteert waardoor uitstralingsklachten ontstaan zoals hoofdpijn vanuit de nek, een tintelende vinger,.. We starten met een korte intake om het geheel van uw symptomen te bekijken. Tijdens de massage wordt onderzocht welke spierknoop de klacht veroorzaakt en deze triggerpoints worden behandeld en veroorzaken een aangename/ heilzame pijn. Triggerpointmassage wordt afgewisseld met technieken uit de bindweefsel- en klassieke massage, reflexologie en shiatsu. De eerste dagen na de massage kunnen er reacties optreden zoals stijve spieren, blauw plekken gevoel, hoofdpijn en algehele vermoeidheid. Dit is een heel normale reactie en betekent dat blokkades zijn losgemaakt. Uw spieren voelen daarna los en u voelt zich ontspannen, uw houding verbetert. Een onderhoudsbeurt per maand zorgt ervoor dat de spierknopen geen kans meer hebben om zich te ontwikkelen.

Tijdens een dieptemassage worden technieken gebruikt uit shiatsu, reflexologie, klassieke-, bindweefsel- en triggerpointmassage.

Shiatsu

Shiatsu - letterlijk ‘vingerdruk’ - werkt evenals acupunctuur op het netwerk van meridianen, die zowel met het functioneren van de inwendige organen als met onze emotionele, psychische en spirituele harmonie in verband staat.

Reflexologie

Alle delen van het lichaam hebben een projectiegebied in de rug, oren, voeten, handen en het aangezicht. Bij reflexzonemassage worden door middel van druktechnieken de reflexzones geraakt, zodat via het zenuwstelsel in het overeenkomstige gebied ‘reactie’ kan optreden.

Klassieke massage

Klassieke massage heeft als belangrijkste doel spanning en verkramping uit de spieren te halen door middel van kneedtechnieken.

Bindweefselmassage

Bindweefsel is vezelrijk weefsel wat alle organen van het lichaam verbindt en voedt. Voorbeelden hiervan zijn vetweefsel, beenvlies, spiervlies, gewrichtsbanden, longweefsel, ...Verklevingen in deze vezels worden door middel van intensieve roltechnieken losgemaakt.

Triggerpointmassage

Triggerpoints of myofasciale triggers zijn pijnlijke spierknopen. Met zeer diepe druk van duim en elleboog worden deze losgemaakt.